Studinekoret Sirenene er det offisielle studinekoret ved Universitetet i Bergen, men du er velkommen hos oss uansett hvilken utdanningsinstitusjon du kommer fra. Vi har et variert repertoar som strekker seg fra jazz, pop og klassiske innslag, til folkemusikk og samtidsmusikk, fra det uhøytidelige og morsomme, til det seriøse og utfordrende.

Vi har et variert repertoar og ønsker å holde et høyt musikalsk nivå, men først og fremst er likevel Sirenene et sosialt kor fylt med sangglede, vennskap, latter og fest! Å bli en Sirene er mer enn å bli med i et kor – det er å bli med i en vennegjeng med knallbra damer.

I 2006 vant koret damekorklassen i den landsdekkende korkonkuransen Syng for oss. Deltakelse i den samme konkurransen i 2010, ga oss hele fire priser: i tillegg til andreplass i både klasse for damekor og klasse for scenisk uttrykk, vant vi både publikumsprisen og juryprisen ”Grand Prix”. Høsten 2020 tok koret førsteplass i åpen klasse i konkurransen nye Syng for oss. CD-innspilling våren 2008 står også på merittlista.

I tillegg deltok koret i historiens første norgesmesterskap for kor høsten 2012, ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Sirenene stilte i klassene “like stemmer A” og “rytmisk”, og fikk henholdsvis andre- og førsteplass. I tillegg vant koret Grand Prix-finalen, og dermed hele norgesmesterskapet!

Vi er også veldig aktive både i studentmiljøet i Bergen, og det nasjonale studentkormiljøet.

Historien:

Høsten 1996 ble det tatt initiativ til et kor for jenter som jobbet på Det Akademiske Kvarter. Dette var forløperen til Studinekoret Sirenene som ble konstituert 28. april 1997. Navnet og inspirasjonen er hentet fra den greske mytologien hvor vakre kvinner sitter på en blomsterkledd øy og lokker sjømennene til seg med den vakreste sang.

Koret består i dag av rundt 30 jenter fra UiB og andre utdanningsinstitusjoner i Bergen. Vi øver hver mandag i Nygårdsgaten 1B på vårsemesteret og på Det Akademiske Kvarter på høstsemesteret. Vår dyktige dirigent Hilde Frorud, og andre kreative sjeler i koret arrangerer gjerne sanger for oss, og dette setter i aller høyeste grad særpreg på repertoaret. Er vi ikke helt tilfreds med de originale tekstene, går vi heller ikke av veien for å dikte egen tekst.

Det skjer mye i løpet av et semester i Sirenene. Oppdrag, konserter, turer og sosiale arrangement er fast inventar. Som medlem i Sirenene er du også en del av et aktivt studentkulturnettverk, og ikke minst en venninnegjeng.

Etter mandagsøvelsene er det fukting av stemmebåndene og sosialt samvær med vårt kjære “broderkor” Mannskoret Arme Riddere.

Gjennom studentkulturarrangementene UKA/UKEN i Trondheim, Ås og Bergen, knytter vi bånd til andre studentkor i Norge.

BLAK

Studentkoret Blandede Akademikere
er vårt søskenkor ved Universitetet i Bergen.

Arme Riddere

Verdens beste mannskor, verdens beste brødre.

Foetus Ex Ore

Våre ektemenn Foetus Ex Ore holder til i Trondheim.

Candiss


Våre gode venninner i Trondheim.

IVAR


Våre blomstrende venninner i Ås.

Chorus Mixtus


Vennekor i Oslo. Har alltid loven på sin side.

Knauskoret


Knauskoret imponerer alltid. Vi ser opp til våre gode venner i Trondheim.

Over Rævne


Våre barske venner i Ås.

Pirum


Pirum gjør oss alltid glad!

Optimum


UKEkoret Optimum sørger for at vi alltid vet  hvor vi finner kiwi.

Sangria


NHHs vakreste, søteste og flotteste bier.

”Hen til Sirenene kommer du først, til kvinner som tryller
listig hver eneste mann som gjester den kyst hvor de
dveler. Den som er ukjent med faren og kommer så nær
at han henrykt hører Sirenenes sang, vil ei kunne komme tilbake …”
– Fra Homers Odyssé –